Izložba Studentskog mima u Domu kulture Studentski grad

Povodom Dana studenata, u nedelju 4. aprila na otvorenom u Domu kulture Studentski grad biće održana izložba STUDENTSKI MIM (MEME) koju će posetioci moći i sami da kreiraju.

Tokom marta DKSG je raspisao konkurs za studentski mim (meme) za sve one koji su želeli da podele svoje duhovite ideje i da kroz mim prikažu studentski život, izazove i situacije u kojima se mladi nalaze tokom studija. Selekciona komisija je pregledanjem pristiglih mimova odlučila koji će radovi biti uvršteni za postavku izložbe u formi nalepnica (stikera), razglednica, video projekcija na otvorenom prostoru u okviru Studentskog grada. Selekcionu komisiju činili su admini internet stranica mim sadržaja: Ženska posla, Dživdžan zbori i Tvoj dečko.

Nalepnice i razglednice sa odštampanim mimovima biće na raspolaganju posetiocima 4. aprila, od 17 do 20 časova, da po svom izboru kreiraju postavku na izložbenim panoima ispred Biblioteke DKSG i da omiljene mimove, ukoliko to žele, ponesu sa sobom.

Prateći program događaja STUDENSTKI MIM uključiće i digitalnu fotografsku prezentaciju kolekcije fotografija o životu studenata u Studentskom gradu koja se prikuplja u okviru međunarodnog projekta ONI ŽIVE (THEY: LIVE) a koji se bavi studentskim životom u kampusima od kraja Drugog svetskog rata do danas u četiri grada: Beogradu, Podgorici, Madridu, Rijeci i Zagrebu. Učesnici i posetioci izložbe STUDENSTKI MIM moći će da posete i vebsajt projekta www.theylive.eu

U slučaju kiše, događaj se odlaže.

Više informacija o samom događaju na https://www.dksg.rs/cir/studentski-mim–izlozba-povodom-dana-studenata-koju-cete-moci-sami-da-kreirate/