Probudi Irca u sebi i osvoji vredne nagrade!

U susret Beogradskom irskom festivalu (BIF), koji se održava od 9. do 17. marta, organizatori ove uzbudljive manifestacije pokrenuli su vrlo zanimljivu nagradnu igru pod nazivom “Probudi Irca u sebi”.

Promo

Potrebno je napraviti kratki video snimak vaših priprema za Beogradski Irski Festival, ili radeći nešto ‘irsko’ u Srbiji. Na primer, kako sa prijateljima pijete pivo, gledate ragbi, plešete ili pevate uz irsku muziku, pričate irski, čitate Beketa, Džojsa ili nešto što pokazuje vašu ‘zelenu’ stranu. Da biste učestvovali u nagradnoj igri, postavite video na svoj Facebook ili Instagram profil i tagujete ga heštegom #bifvideo2019. Budite kreativni i nemojte da zaboravite nešto zeleno! – poručuju organizatori.

Najautentičniji video snimci biće izglasani i objavljeni 6. marta, a dobitnike očekuju vredne nagrade, kao što su Go Pro kamera koju poklanja Comtrade, romantični vikend za dvoje u Smokvici i ulaznice za festivalske programe.

Konkurs možete pratiti na FB strani i Instagram profilu:

Sedmi Beogradski Irski Festival (BIF) održava se od 9. do 17. marta pod sloganom „Springtime in Belgrade!“. Tokom devet dana na više lokacija u Beogradu biće predstavljeni neki od najzanimljivijih segmenata irske kulture, uključujući najznačajnija i najnovija filmska ostvarenja, atraktivne izložbe, književne večeri, radionice i druge zanimljive kulturne događaje.

Promo

Filmski program predstaviće neke od najrelevantnijih filmskih ostvarenja iz Irske, a između ostalih biće prikazani i neki od najznačajnijih filmova Lenija Abrahmsona (Lenny Abrahamson), reditelja filma Soba nominovanog za Oskara 2016. godine, koji će biti i specijalni gost ovogodišnjeg festivala. Bri Larson (Brie Larson) je za glavnu ulogu u ovom ostvarenju osvojila Oskara (kao i Zlatni globus i BAFTA nagradu). Pored igranih i dokumentarnih filmova, festival će posebnu pažnju ove godine posvetiti animiranim filmovima za decu i odrasle.

U okviru programa Vizuelne umetnosti, čuveni strit-art umetnik Džejms Erli (James Early) oslikaće mural / strit-art instalaciju u centru Beograda, a publika će imati priliku i da vidi neverovatne digitalne skulpture prestižnog irskog umetnika Džona Gerarda (John Gerrard).

Prvi put ove godine, oslanjajući se na uspeh Beogradskog irskog festivala, u saradnji sa Ambasadom Irske biće održana jednodnevna Digitalna konferencija čiji je fokus kreativna digitalna industrija u Srbiji i Irskoj i mogućnosti da kompanije investiraju u Srbiju.

Festival će se ove godine osvrnuti i na irsku književnost, a očekuje se i uzbudljiv muzički program. Glavni grad će se i ove godine, zahvaljujući Beogradskom Irskom Festivalu, pridružiti svetskim metropolama koje obeležavaju irski nacionalni praznik Dan Svetog Patrika, pa će nekoliko gradskih lokacija, uključujući Most na Adi, biti osvetljeno irsko-zelenim svetlom.

Beogradski Irski Festival organizuje irski novinar sa srpskom adresom Jas Kaminski u saradnji i uz podršku institucija i partnera: Ambasada Republike Irske u Atini, Irish Film International, Culture Ireland, delegacija Evropske Unije, EU Info centar, Grad Beograd, CRH, BPI, Agri Business Partner, Comtrade, Jameson, Guinness (Carlsberg, Serbia), Turistička organizacija Beograda, Jugoslovenska Kinoteka, Irish Honorary Consulate (Srbija), i druge kulturne institucije i partneri bez kojih održavanje Beogradskog Irskog Festivala ne bi bilo moguće.