Svečana dodela nagrade Pavle Vasić

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za Nagradu Pavle Vasić, a svečana dodela nagrade održaće se u utorak, 12. marta u 13 časova u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti.

Foto: Promo

Nagrada se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna objavljene u svim vrstama stručnih publikacija (monografije, knjige, zbornici), teoretski i kritički rad o primenjenoj umetnosti objavljen u medijima, kao i za autorske izložbe uz odgovarajući stručan tekst.

U obzir su dolazili radovi objavljeni tokom 2018. godine. Konkurs je bio otvoren od 15. januara do 01. februara 2019. godine. Na osnovu konkursnog materijala, Žiri u sastavu dr Čedomila Marinković, predsednica Žirija, dr Sanja Pajić i Miroslav Karić jednoglasno je doneo odluku da Nagradu Pavle Vasić za 2018. godinu dodeli grupi autora Slobodanu Jovanoviću, Miroslavu Mušiću, dr Jerku Denegriju i Borutu Vildu za katalog izložbe MAŠIĆ, retrospektivna izložba vizuelnih komunikacija Slobodana Mašića, izdavač Muzej primenjene umetnosti, Beograd, 2018. 

Pokrovitelj nagrade je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. 

Opširnije na strani: http://www.ulupuds.org.rs/Aktuelnosti.htm