Ana Avramov objavila novi singl “Shapes”

Foto: Promo

Mlada umetnica-muzičarka-spisateljica, Ana Avramov, nakon nedavno objavljenog debi EP albuma ‘Open Heart’, objavljuje novi singl Shapes u saradnji sa švajcarskim producentom, kantautorem i  umetnikom Siril Limom (Cyrill Lim).

Muzika Ane Avramov je prljavi pop, minimalni pop ili pop minimalizma. Jednostavnost svedene pop forme otvara prostor za ekspresivnost Aninog glasa prepoznatiljivo melanholične boje. Njen muzički stil  kreće se unutar koordinata dream pop-a, shoegaze-a i noise pop-a  sa izletima u bluz, pshilodeliju, indie ili postrok. Anin kontraalt vokal  kritika mahom opisuje kao mračan, hipnotišući, moćan, intiman, Neki  je porede sa PJ Harvey, neki sa Neil Young-om, neki je nazivaju ženskim Bob Dylan-om, a neki čak ženskim Tom Waitsom.

Ana Avramov je u novembru 2018. objavila svoj EP album Open Heart za izdavačku kuću Kontra, a album je  dobio najviše ocene kritike regiona i bio uvršten u većinu regionalnih muzičkih listi i prikaza. 

Siril Lim (Cyrill Lim) je švajcarski umetnik, kompozitor producent i kantautor. Njegovo interesovanje za muziko je izuzetno široko i bogato, Njegov rad u muzici obuhvata razne forme, žanrove i različite pristupe muzici: zvučne instalacije,  komponovanje i bavljenje savremenom muzikom u svim njenim formama, rad u produkciji i pisanje kantautorskih pop pesama. 

Nakon saradnje na debi LP albumu Siril Lim-a, na kom Ana gostuje kao vokal u 6 pesama i uspešne saradnje u produkciji Aninog poslednjeg albuma Open Heart, po prvi put, Ana i Cyrill Lim objavljuju zajedničku pesmu Shapes.