Audicija u Madlenianumu

Promo

Оpera i teatar Madlenianum raspisuje poziv za drugu generaciju polaznika muzičko-operskog studija!

  • Na audiciju se mogu prijaviti svi učenici solo pevanja od 3. razreda srednje muzičke škole, studenti osnovnih studija solo pevanja, kao i oni koji su završili osnovne i master studije pevanja.
  • Za audiciju je potrebno spremiti dve operske arije po slobodnom izboru. Program se izvodi napamet.
  • Prijavu za audiciju je potrebno poslati na mail: opera.balet@madlenianum.rs sa naznakom „prijava za studio“. Prijava treba da sadrži kratak CV, uz prateću fotografiju, kao i kontakt telefon i program koji će kandidat izvoditi.
  • Audicije će se održati 11.03.2019. od 11.00 časova, na Maloj sceni Madlenianuma, po rasporedu koji će biti naknadno objavljen.
  • Audicija se sastoji od dramskih, muzičkih i ritmičkih provera. Nakon audicije, svi kandidati će dobiti upitnik koji će popuniti kao sastavni deo audicije.
  • Ukoliko kandidat nema svog korepetitora, Opera i teatar Madlenianum može da obezbedi istog. U ovom slučaju potrebno je da kandidat obezbedi i dostavi Madlenianumu po dva štampana primerka nota kompozicija koje će izvoditi.
  • Termini proba sa korepetitorom pozorišta će biti naknadno objavljeni.
Promo


Studijski program koji je pokrenula Opera i teatar Madlenianum se bazira na višegodišnjem umetničkom iskustvu i programu ove kuće. Pre svega, namenjen je mladim perspektivnim umetnicima – pevačima koji su na početku svojih karijera, a koji se po nekim specifičnim, interesantnim kvalitetima izdvajaju od drugih.

U muzičko-operskom studiju, koji vode operski solista i pedagog dr Tanja Obrenović, mecosopran i operski reditelj i dramaturg Tadija Miletić osnovna težnja je na savladavanju dramskih elemenata opere i mjuzikla, odnosno generalnije na muzičkom teatru. Polaznici su mladi solo pevači, učenici srednjih škola i fakulteta koji već ostvaruju zavidne rezultate u svojim oblastima, a uz to su uglavnom talentovani za više od jedne stvari.


Generalno, rad sa mladim pevačima se odvija na nedeljnom nivou, pri čemu se namenski kreiran program prezentuje tokom celokupnog trajanja radionica. Osnovni elementi su pre svega osnove dobre pozorišne prakse, pozorišna terminologija, razlike između muzičkog i dramskog pozorišta, specifikacije muzičkog pozorišta, teatra pokreta, istorija pozorišta, pa sve do pripreme izvođača, pripreme predstave, procesa rada na novoj produkciji, i još mnogo toga drugog.

Nakon četiri meseca rada, muzičko-operski studio prezentuje finalni nastup svih odabranih polaznika u vidu predstave koja će se izvesti u junu mesecu na Maloj sceni Madlenianuma, kao i koncerta svih polaznika u prostoru Bel Etage u okviru pozorišta.

Do kraja sezone, polaznici će imati priliku da prisustvuju i seriji predavanja koju će održati eminentni umetnici, gosti i saradnici našeg pozorišta, sa željom da im prenesu svoja znanja i iskustva, kao i tekućim probama pozorišta, na kojima će se direktno upoznavati sa procesom rada u muzičkom teatru.


Ovaj poseban program čini jedinstvenu priliku za mlade umetnike da steknu dodatno pozorišno i muzičko obrazovanje, i otvori vrata saradnji sa našim teatrom u budućim i sadašnjim produkcijama. Madlenianum se raduje saznanjima koje će polaznici steći, kao i onome što će mladi umetnici doneti.