BeFem – Bring The Noize Vol. 3 u Kulturnom centru Grad

Bring The Noize – BeFem dodela priznanja za feminističke inicijative za 2018. godinu održaće se u petak, 8. marta u 21 čas u Kulturnom centru Grad. U okviru programa nastupiće Lady K, Johana Bogičević (F – Society), a mini koncert održaće i Ana Ćurčin & Manivi.

Foto: BeFem promo

U opisu programa istaknuto je da je “Osmi mart, međunarodni dan žena dan kada su feministkinje i saborci na ulici i glasno govore, slaveći žensku borbu i otpor, promišljaju i pokazuju solidarnost sa različitim ženama, jer ovaj datum predstavlja simbol političke borbe koja preispituje i dekonstruše marginalizaciju žena, seksizam i homofobiju u izmjenjenom kontekstu neoliberalnog kapitalizma. To je dan kada žene organizuju i vode proteste širom sveta koji u fokusu imaju ženska i radnička prava. Osmi mart je savršena prilika da proslavimo sestrinstvo, hrabrost i izvojevane pobede!
To je pravi trenutak da ucrtamo mapu za drugačiji i pravedniji svet i lokalno i globalno. Osmog marta od 21 čas podsetićemo se sjajnih feminističkih akcija, kolektiva i pojedinki iz 2018, koje su nam pokazale kako zajedno i samo solidarno možemo započeti promenu i biti deo pravednijeg i boljeg sveta.”