Predstava “Dolce Vita” gostuje u Novom Sadu i Beču

Predstava Dolce Vita pozorišta Madlenianum gostovaće u Novom Sadu 27. marta u Sali Nis, i u Beču 7. aprila u Akzent teatru.

Foto: Madlenianum promo

Dolce vita je komad o srećnoj prošlosti, o stvarima koje nestaju i dolaze, o porodičnim tajnama, o receptu koji nedostaje, o samoći, o new age generaciji, o ljubavi prema Beogradu, o avanturama na koje nismo spremni, o zaljubljenosti koja ne poznaje vreme, o tortama, slatkišima i kolačima…

Kažu da je recept za sladak život poput recepta za savršen kolač! Ako je to i istina, i ako pronađemo taj savšreni recept za sladak život, šta se dešava onog trenutka kada se taj recept izgubi?! Komad Dolce vita u bukvalnom smislu pokušava da odgonetne i pronikne u gore postavljeno pitanje. Naime, u jednoj beogradskoj poslastičarnici, sa ogromnom tradicijom, zatičemo dve generacije žena, vlasnica te poslastičarnice, kako se bore da budu i ostanu u korak sa sadašnjim trenutkom. Jedna poseta neočekivane gošće „preti” da spase poslastičarnicu. Ali ni ta posetiteljka ne dolazi praznih ruku. Ona sa sobom nosi jednu veliku porodičnu misteriju u obliku recepta za savršen život.
Da li će naše junakinje uspeti da odgonetnu tu misteriju i spasu svoje nasleđe od zaborava?

Foto: Madlenianum promo

Romantična komedija Dolce Vita premijerno izvedena 7. decembra na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum dobija brojne pozive iz zemlje i inostranstva za gostovanje. Nastala po tekstu Jelene Paligorić Sinkevići postavljena kao pobednik Konkursa za mlade pozorišne stvaraoce, predstava je okupila mladi autorski tim, na čelu sa Jugom Đorđevićem, rediteljem, uz podršku Ivane Jelić, scenografkinje, Lare Popović, kostimografkinje, Anke Gaćeša Kostić, koreografkinje i muziku Andreja Sinkević, kompozitora, koji su ispričali toplu emotivnu priču punu optimizma i ljubavi prema životu, a koju su sjajno izneli glumci: Snežana Jeremić Nešković, Ljiljana Stjepanović, Anka Gaćeša Kostić, Tamara Aleksić, Branislav Zeremski i Minja Subota, kao dobri duh predstave. Kuriozitet je da se kao Baba Dara pojavljuje Branka Veselinović. Publika Madlenianuma je već zdušno prihvatila ovu predstavu, namenjenu svim generacijama. Tim predstave Dolce vita podseća publiku na duh Beograda koji se nezaustavljivo prenosi iz generacije u generaciju i, iako na prvi pogled skrajnut od centalnih gradskih zbivanja, čini da srce Beograda kuca plemenitošću, toplinom, iskrenim zajedništvom i nežnošću.