“Doživljaji i saznanja Milutina Milankovića” u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu

U petak, 1. marta s početkom u 19 časova u Univerzitetskoj galeriji, Univerzitetska biblioteka u Kragujevcu organizuje predavanje “Doživljaji i saznanja Milutina Milankovića” .

Posetiocima će biti predstavljen misaoni razvoj Milutina Milankovića koji je doveo do stvaranja kanona osunčavanja, kao konačnog rešenja zagonetke klimatskih promena i dolaska ledenih doba.

Foto: Promo

Predavanje će održati prof. dr Aleksandar Petrović, član Odbora Srpske akademije nauka i umetnosti za dinamiku klime i delo Milutina Milankovića i redaktor Izabranih dela Milutina Milankovića, kao i Aleksandra Ninković Tašić, predsednik Obrazovno-istraživačkog društva „Mihajlo Pupin“ i autor knjige Zvezdobrojci, u kojoj su predstavljeni velikani naše i svetske nauke – Mihajlo Pupin, Nikola Tesla i Milutin Milanković.

Obeležavajući 60 godina od smrti Milutina Milankovića, istaknutog srpskog naučnika, Univerzitetska biblioteka u Kragujevcu objavila je elektronski katalog – Bio-bibliografiju Milutina Milankovića u fondovima Univerzitetske biblioteke u Kragujevcu.