Izložba grafika Matije Rajkovića u Galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica

Dijalog, digitalna grafika 55x70cm, 2017.

U Galeriji Centar, CKO Rakovica, u četvrtak 7. februara sa početkom u 18 časova, biće otvorena izložba grafika Matije Rajkovića.

Na postavci će biti prikazano dvadesetak digitalnih grafika, iz ciklusa kojim se umetnik bavi u poslednje četiri godine. U pitanju su, po njegovim rečima, digitalne grafike, bliske enformelu po osećanju likovne materije, koje predstavljaju ogledalo vremena i društva u kojima su nastajala.
Izložba će biti otvorena do 20. februara.

Ulaz u galeriju je slobodan. Galerija je otvorena svakog dana od 9 – 20 časova.

Biografija umetnika

Rođen 1980. u Beogradu. Diplomirao na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 2003. u klasi profesora Jovana Rakidžića. Postdiplomske studije završio na istom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2009. u klasi profesora Čedomira Vasića. Član je ULUS–a od 2005. i ULUK-Kruševac od 2011. (jedan je od osnivača).
Izlaže od 1999. do sad 29 puta samostalno i 116 puta grupno. Učesnik 35 likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Objavljuje prikaze likovnih dešavanja u časopisima – Likovni život, Grad i Sinteze. Izbor iz biblografije, radio i televizijskih intervjua sadrži više od 250 jedinica. Profesionalno je angažovan kao predsednik umetničkog saveta ULUK-a od 2011. i Galerije KCK u Kruševcu od 2015. Predaje na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače u Kruševcu od 2010. Živi i stvara na relaciji Kruševac – Beograd.

Matija Rajković