Izložba “Krug” Tamare Radusinović u galeriji Singidunum

12-23.2.2019.

Treća samostalna izložba Tamare Radusinović, biće realizovana od 12. do 23. februara 2019.godine u galeriji Singidunum.

“Nakon uspešne realizacije svoje druge samostalne izložbe crteža koja je bila otvorena za posetioce u periodu od 19. do 29. oktobra u KIC-u Budo Tomović u Podgorici, veoma sam radosna što ću imati priliku da svoje radove predstavim i beogradskoj publici. Radovi, koji su do sada naišli na izuzetno pozitivne kritike i veliku pažnju publike i medija, deo su pomenute postavke i biće izloženi od 12. do 23. februara 2019. u galeriji Singidunum”, rekla je Tamara.

Tamara Radusinović je rođena 18. avgusta 1976. godine u Podgorici. Završila je FIM (EU), a dobitnica je nagrade Luča-nagrade koja se dodjeljuje najboljim učenicima u osnovnoj školi i gimnaziji. Kreativnim radom se bavi još od ranih školskih dana, kada je učestvovala u mnogim školskim kulturnim i umetničkim aktivnostima. Crtanje, dizajn i arhitektura su njene velike ljubavi. Par njenih radova je već publikovano u okviru više portala (I am in 2005, portala mrezakreativnihljudi.com2006.i dr.), ali ni drugačije kreativne aktivnosti joj nisu strane, pa je dobitnica nagrade Zlatare Andrejević 2005. godine za najbolje ime i slogan Ugrabite vječnost makar za tren za kolekciju Eternety, od 2000 prijedloga koliko je pristiglo na konkurs iz cijele tadašnje Srbije i Crne Gore, a učesnica je i više foto izložbi, konkursa (Primjeri dobrih i loših izgradjenih prostora u Crnoj Gori-jun/jul 2006. Perjanički dom-CSUCG Podgorica, International Humorous Photo Exhibition-april 2009. Aiud, Rumunija, Designed izložba radova New-oktobar 2009. Beograd, I WITH Picture 2050-Living well within limits of our planet 2015., Lepota je u oku posmatrača DN Dan 2015., Prirodne ljepote Crne Gore 2016., Refoto 2016. i dr.). Prvu samostalnu izložbu crteža, pod nazivom Thamar, imala je 29. juna 2016. godine u galeriji Modigliani u Podgorici. Njeni crteži su predstavljeni i na Podgorica Art Festivalu (PAF) održanom u Podgorici od 20. do 23. septembra 2018., a ubrzo nakon toga, u periodu od 19. do 29.oktobra 2018., održala je i svoju drugu samostalnu izložbu pod nazivom Krug u KIC-u Budo Tomović u Podgorici.

Njeni crteži predstavljaju krug života, kosmos, neprestano kretanje, sveukupnost, vječnost, beskraj, ispunjenost, savršenstvo, dah božanstva, sve oko nas…baš kako je i sjajni i neponovljivi muzičar i poeta Milan Mladenović rekao o istoimenoj pesmi grupe EKV “pesma Krug govori o životnom putu koji svako mora da prođe da bi zaokružio svoj životni krug, da bi ispunio svoju misiju na ovom svetu. Svaki život je za sebe, originalan i neponovljiv i u tome je poenta ove pesme ’’.