Izložba novih članova SULUV-a

Izložba novih članova Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine biće otvorena u petak, 8. marta, u 20 časova, u Kulturnoj stanici Svilara i trajaće do 13. marta 2019.

Foto: SULUV promo

Izložbom se predstavlja dvadeset novoprimljenih članova SULUV-a, koje je birao Umetnički savet Udruženja u sastavu: Mujo Alagić, Nenad Bogdanović, Korina Gubik, Bojan Novaković i Mladen Stojanović. Novi članovi su mladi umetnici sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, kao i umetnici sa dugogodišnjom karijerom koja je zapažena kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Među njima su predstavnici bio-art-a (Adrien Ujhazi), umetnici koji rade u polju performansa, vizuelne poezije i mail-art-a (Aleksandar Jovanović), umetnici koji rade sa arhivima i oni koji stvaraju u klasičnim i novim likovnim medijima. Od ovih dvadeset umetnika, jedanaest njih će se predstaviti samostalnom izložbom do kraja godine u Galeriji Saveza udruženja likovnih umentika Vojvodine, tako da ova izložba predstavlja i svojevrsnu najavu godišnjeg programa Galerije koji će ukupno sadržati preko trideset događaja.

Novi članovi su Adrien Ujhazi, Sanja Radusin, Aleksandar Jovanović, Đorđe Ćorić, Mihailo Gernač, Izabela Mašić, Isidora Miljanić, Boris Injac, Dragutin Jegdić, Milica Panić, Rastko Stefanović, Milica MIlinović, Natalia Kiš, Andrea Palašti, Umaporn Lučić, Jelena Gajinović, Vanja Novaković, Aleksa Vidaković, Katarina Stojić i Dejan Živković.

Više informacija na sajtu.