Jazz kvartet Dušana Petrovića u Novom Sadu

Jazz kvartet Dušana Petrovića nastupiće u Domu B-612 u Novom Sadu u četvrtak, 28. februara s početkom u 21.00.

Dušan Petrović trio oformljen je pre tri godine po Dušanovom povratku iz Beča gde je diplomirao jazz gitaru na Bečkom Konzervatorijumu u klasi profesora Klausa Špehtla. Pored Dušana, trio čine bubnjar Nikola Radojičić i kontrabasista Ivan Stanković. Ovaj jazz sastav nedavno je objavio autorski album koji potpisuje Vlada Novičić. Na sutrašnjem nastupu, ovom triu pridružiće se mladi klarinetista i saksofonista Đorđe Kujundžić.

Dušan Petrović spada među najbolje jazz gitariste srednje generacije na sceni trenutno. Njegov stil je mešavina be bop jezika starih majstora (Grant Green, Barney Kessel, Wes Montgomery), modernog jazz pristupa (Kurt Rosenwinkel, Jesse Van Ruller) i rock uticaja iz mladosti (Jimi Hendrix, Nirvana, Blur).

Đorđe Kujundžić, koji će sutra nastupiti sa Dušanom Petrovićem, nedavno je diplomirao i završio master studiju u Švajcarskoj u prestižnoj klasi profesora Paola Beltramija. Đorđe je član nekoliko sastava među kojima je orkestar Pozorišta na Terazijama, i drugih postava među kojima je i bend Ljubičice.