Kantautorski festival Poezika u Novom Sadu predstavlja Katarinu Pejak, J.R. Augusta i The Strange

Katarina Pejak / Foto: Ivana Čutura

Deseto izdanje festivala Poezika, 8. juna u Kulturnom centru Novog Sada u 20:30h otvoriće jedan od najtalentovanijih i najintrigantnijih kantautora u regionu J. R. August, koji je po glasovima žirija konkursa festivala Poezika 2019. izabran za najboljeg kantautora u regionu. O talentu ovog mladog autora, multiinstrumentaliste, kompozitora govori i to da ga je jedan od najpoznatijih bendova na svetu Coldplay primetio nakon objavljivanja pesme „Man With The Magnificent Mind” i podržao uvrstivši ga na listu talentovanih muzičara.

8. juna na festivalu Poezika u Kulturnom centru Novog Sada nastupiće i kantautorka Katarina Pejak i bend The Strange.

J.R. August / Foto: Anita Nađ


Katarina Pejak je mlada kantautorka i pijanistkinja čarobnog glasa, koja je već ostvarila uspeh u Americi. Diplomirala je na Berkliju u Bostonu 2014. godine. Iste godine je dobila i nagradu za posebna dostignuća „Songwriting Achievement Award”.

Publika u Novom Sadu imaće jedinstvenu priliku da 8. juna premijerno čuje super-grupu The Strange: ovaj osmočlani bend oformili su čuveni američki kantautor i producent Chris Eckman iz Sijetla, mnogima poznat kao frontmen benda The Walkabouts, i Dalibor Pavičić, iz širom sveta poznatog hrvatskog benda The Bambi Molesters. Pridružili su se i drugi članovi benda The Bambi Molesters, koji iza sebe imaju mnogo internacionalnih nastupa i nagrada, a jedna od njihovih pesama našla se i u kultnoj američkoj seriji „Breaking Bad”. The Strange čine i članovi poznatog amerikana benda iz Rijeke My Buddy Moose.