KROKODILov duel u tri runde na temu “O pozorištima i politikama”.

Gigantomahija ili KROKODILov duel u tri runde na temu O pozorištima i politikama održaće se u četvrtak, 28. februara u 19 časova u KROKODILovom Centru za savremenu književnost. Svoja mišljenja suočiće Željko Hubač i Andrej Nosov.

Foto: Krokodilov Centar za savremenu književnost promo

Tema četvrtog izdanja Gigantomahije jeste preplitanje koja se uspostavlja između pozorišta i politike. Skandal koji je nedavno potresao Narodno pozorište a i celu domaću javnost kada je Željko Hubač navrat-nanos smenjen s položaja direktora drame da bi potom upravnik iste ustanove, Dejan Savić, koji je najviše i doprineo Hubačovom smenjivanju, pod pritiskom glumaca i drugih zaposlenih u ovoj kući i sam dao ostavku.

Šta se tu zapravo dogodilo? Šta se događa? Šta će se događati? Kakva je dinamika koja postoji između pozorišta i politike i zašto je ona toliko indikativna za naše društvo u celini? Kakav je odnos između nezavisne scene i tzv. državnih pozorišnih kuća? Mišljenja o svemu tome suočiće u tri petnaestominutne runde, sam Željko Hubač i Andrej Nosov, reditelj.

Ulaz 550 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru.