Miljenik FEST-a od 7. marta u bioskopima širom Srbije

Film Crni anđeo kome je pripala Nagrada žirija Glavnog takmičarskog programa FEST 2019, prikazivaće se od četvrtka, 7. marta u bioskopima širom Srbije.

Foto: promo

Argentinsko-španska kriminalistička drama Crni Anđeo” (El Angel), premijerno je prikazana u Kanu i govori o fizički veoma lepom serijskom ubici koji je poznat kao najduže zatočeni zatvorenik u argentinskom zatvoru. Debitant Lorenco Fero nalazi se u ulozi okrutnog tinejdžera Karlosa, koji kreće na krvavu avanturu sa svojim najboljim prijateljem Ramonom koga tumači Čino Darin. Za razliku od većine filmova o serijskim ubicama, reditelj Ortega ne traži opravdanje u mračnoj prošlosti – Karlos je obožavan od malih nogu, odrastao je sasvim srećan i izgleda kao pravi anđeo. Ortega na interesantan način tretira ovu mračnu figuru i stvara film koji je visoko stilizovan, okupan suncem i svetlim bojama, i oplemenjen momentima humora.

Foto: Promo

Reditelj filma Luis Ortega se na FEST-u zahvalio publici na nagradi u video porucii poručio da se nada dolasku u našu zemlju sa nekim narednim ostvarenjem. Nakon nekoliko rasporodatih sala za ovaj film na FEST-u, kada su se beogradskoj publici poklonili glavni glumci filma Ćino Darin i Lorenzo Fero, bioskopi širom Srbije prikazivaće ovo originalno ostvarenje čiji je producent Pedro Almodovar.