Predstavljanje romana “Nespokojni” Lin Ulman

Predstavljanje romana Nespokojni Lin Ulman u izdanju Geopoetike održaće se večeras (četvrtak), 21. februara u 19 časova u Klubu Magistrala. U programu učestvuju Miroljub Stojanović, Radoš Kosović i Vladislav Bajac.

Foto: Geopoetika promo

Diktafon leži između oca i ćerke. Njihova zamisao je da stvore dokument o starenju, u knjizi koju će zajedno napisati. Ali kada najzad počnu, starost ščepa oca na način koji razgovore čini nepredvidljivim i iscepkanim. Nespokojni je razigran i pronicljiv roman koji prekoračuje granice žanra, roman o detetu koje jedva čeka da poraste i roditeljima koji bi voleli da su deca, o sećanjima i zaboravu.

Lin Ulman; Foto: Pascal Saez/ Sipa press

Lin Ulman (Oslo, 9.8.1966), norveška književnica, književna kritičarka i novinarka, ćerka Liv Ulman i Ingmara Bergmana, odrasla je u Njujorku i Oslu. Autorka je šest nagrađivanih romana koji su objavljeni na više od trideset jezika. Stekla je status jednog od vodećih mlađih norveških pisaca zahvaljujući romanima Pre nego što zaspiš, Kad sam kod tebe i Milost, za koji je dobila Norvešku nagradu čitalaca. Za svoj najnoviji roman Nespokojni (2018) dobila je nekoliko nagrada, a skandinavski kritičari proglasili su ga remek-delom. Dobitnica je nagrade Debloug u 2017. za celokupno stvaralaštvo koju dodeljuje Švedska akademija.