“Pretposlednja panda ili statika” Šabačkog pozorišta gostuje u Novom Sadu

Šabačko pozorište sa predstavom Pretposlednja panda ili statika gostovaće na sceni Novosadskog pozorišta u sredu, 6. marta, od 19 časova.

Foto: Promo

Tekst Dine Pešuta adaptirala je Marija Ratković koja je i dramaturg predstave. Reditelj predstave je Maksim Milošević, a igraju Kristina Pajkić, Strahinja Barović, Miloš Vojnović i Jovana Pantić.

Deset godina mature u Šapcu. Tako počinje kompleksna i dirljiva priča o traumama odrastanja i ljubavi. Žanrovski postavljena kao generacijska priča o odrastanju, Pretposlednja panda se kroz savremen teatarski jezik, sveobuhvatno bavi odrazom ratova, nasilja, tranzicije, ali i novim uslovima obrazovanja i rada, (re)definicijama koncepata prijateljstva, ljubavi i uspeha u savremenom društvu.

Pretposlednja panda ili Statika je komad mladog, ali afirmisanog autora Dina Pešuta nagrađen nagradom Marin Držić Ministarstva kulture Republike Hrvatske, 2013. godine. Trenutno, komad je u konkurenciji za Deutschen Jugendtheaterpreis – jednu od najprestižnijih evropskih nagrada u oblasti omladinskog pozorišta.

Ulaz za dame je besplatan.