Priprema se nova komedija u Madlenianumu – “Koferče”

U Operi i teatru Madlenianum započeo je rad na novom dramskom projektu za Veliku scenu. U pitanju je savremena komedija Koferče čiji je autor jedan od najčitanijih pisaca u Rusiji – Jurij Poljakov (1954). Posle cele decenije u kojoj je na dramskom repertoaru prevashodno negovana melodrama i biografska drama, u Madlenianumu se u ovoj sezoni najpre kroz romantičnu komediju Dolce vita na Maloj sceni, desilo obogaćivanje programa novim žanrom, a ono će biti naglašeno komedijom Koferče čija premijera se očekuje 12. aprila.

Foto: Madlenianum promo

Koferče je duhovit komad sa neverovatnom fabulom. Naime, predsedniku Rusije biva ukradeno super tajno, super važno atomsko koferče i to dovodi do niza komičnih situacija. Komad koji se sa velikim uspehom izvodi u Moskvi i još nekoliko gradova Rusije, iako inspirisan savremenim ruskim društvom, ima veliki potencijal za pričanje jedne evropske priče.

Foto: Madlenianum promo

Koferče će biti prva premijera nekog dramskog dela Jurija Poljakova u Beogradu. On je ne samo dramski, već i prozni pisac, takođe pesnik, publicista i novinar. Prema njegovim delima nastalo je 15 dugometražnih filmova, a od 2015. godine u Moskvi postoji pozorišni festival Gledanjeposvećen stvaralaštvu Jurija Poljakova.

Foto: Madlenianum promo

Režiju Koferčeta u Madlenianumu ostvariće Olivera Đorđević, mnogostruko nagrađivana autorka upravo u žanru komedije. Na ovogodišnjem festivalu Dani komedije u Jagodini, od sedam predstava u zvaničnoj konkurenciji, dve su njeno rediteljsko delo. Njeni bliski saradnici na ovom projektu su scenograf Vesna Popović, kostimograf Milica Grbić Komazec, kompozitor Irena Popović Dragović, koreograf Andreja Kulešević…

Foto: Madlenianum promo

Glumačku podelu čine vrsni komičari: Marko Gvero, Jelena Ćuruvija Đurica, Gorica Popović, Ivan Bekjarev, Miljan Prljeta, Vanja Nenadić, Danina Jeftić, Saša Latinović, Vukašin Jovanović, Bogdan Bogdanović i Dubravko Jovanović.

Foto: Madlenianum promo

Žanrovsko osveženje koje će Madlenianum ovog proleća ponuditi kroz projekat Koferče publici pored smeha donosi i jednu toplu i mudru predstavu za sve generacije.