Promocija romana “Zabluda Svetog Sebastijana” u gradovima Srbije

Dobitnik Ninove nagrade Vladimir Tabašević ovog meseca će promovisati roman Zabluda Svetog Sebastijana u nekoliko gradova u Srbiji.

Foto: Laguna promo

U Narodnoj biblioteci u Beloj Crkvi gostovaće 14. marta, a nekoliko dana kasnije, 19. marta u 20 sati, predstaviće nagrađeni roman u biblioteci Ljubomir Nenadović u Valjevu. Krajem marta pisac će biti na jugu zemlje.

U Vranju će 21. marta otvoriti manifestaciju Borini književni dani. Književno veče sa autorom počinje u 19 sati u galeriji Narodnog muzeja, a na promociji će govoriti i urednica knjige Jasmina Radojičić.

Tabašević će u Leskovačkom kulturnom centru imati promociju 26. marta, a narednog dana, 27. marta, biće u Nišu. Sa čitaocima će se susresti u Niškom kulturnom centru.

Vladimir Tabašević, Foto: Promo

Dobitnik Ninove nagrade Vladimir Tabašević rođen je 1986. u Mostaru pod punim imenom Bošnjak-Tabašević Vladimir. Studirao je filozofiju u Beogradu. Objavio je knjige poezije Koagulum (2010), Tragus (2011), Kundak (2012) i Hrvatski kundak (2014). Zastupljen je u pregledima i izborima savremene poezije: Prostori i figure (Službeni glasnik, 2013), Restart (Dom kulture Studentski grad, 2014), Troje (Samizdat, B92, 2016). Njegov prvi roman Tiho teče Misisipi (Studio Znak, 2015) štampan je samostalno i našao se u užem izboru za Ninovu nagradu. Roman Pa kao našao se u najužem izboru za Ninovu nagradu (2016), a roman Zabluda Svetog Sebastijana dobio je Ninovu nagradu za najbolji roman u 2018. godini. Osnivač je i jedan od urednika internet časopisa Prezupč koji se bavi pitanjem klasnih odnosa u društvu. Dobitnik je regionalne nagrade za priču Rat, u okviru Biber festivala i nagrade Mirko Kovač za najbolju knjigu mladog autora. Živi u Beogradu.