Slovenački Sarcasm na jubilarnom 5. Festivalu srpskog podzemlja

Jubilarni 5. Festival srpskog podzemlja održaće se 12. i 13. aprila u hali 6 Novosadskog sajma.

Na ovogodišnjem festivalu kao specijalan gost nastupiće metal bend Sarcasm iz Slovenije. Izvođači će predstaviti sadržaj koji oslikava duh nezavisnih krugova underground scene, njenu suštinu i važnost.

Bend Sarcasm

Još od osamdesetih godina delujući na marginama muzičke scene Slovenije, ovaj bend vešto opominje i upućuje da prave vrednosti nikada ne mogu da budu gurnute u zapećak, dokle god postoje iskreni borci za andergraund.

Više o bendu: https://www.facebook.com/Sarcasm-band-159382054102533/

Zajedno sa bendom Sarcasm, na Festivalu će biti prikazan dokumentarni film Železne Stopinje koji je prvi film ove vrste u Sloveniji i bavi se nastankom i počecima heavy metal pokreta u tadašnjoj jugoslovenskoj republici.

Jure Gorjanec i Denis Brnčić kreirali su film i na vrlo zanimljiv i temeljan način dočarali duh tadašnjeg vremena i povezali ga sa današnjim dešavanjima na tamošnjoj sceni. Film je nedavno premijerno prikazan i na nacionalnoj televiziji Slovenije, a prikazivanje u sklopu našeg festivala biće ekskluzivna premijera u Srbiji. Autor i producent filma Denis Brnčić i art direktor filma Ognjen Zeljić takođe će biti gosti festivala i tom prilikom će se susresti sa domaćom publikom i podeliti sa njima svoja iskustva i viđenje aktuelne nezavisne scene.

Više o filmu: https://www.facebook.com/zeleznestopinje

Festival srpskog podzemlja delom je podržan od strane Studentskog kulturnog centra Novog Sada i EPK-a.