U prodaji ulaznice za gostovanje Sergeja Polunjina u Narodnom pozorištu

Ulaznice za gostovanje svetske baletske zvezde Sergeja Polunjina, koji će gostovati na Velikoj sceni 7, 8. i 9. marta, mogu da se nabave na biletarnici Narodnog pozorišta u Beogradu od 6. februara.

Sergej Polunjin

Polunjin, jedan od najpoznatijih baletskih umetnika današnjice, koreograf i glumac, predstaviće se beogradskoj publici tri večeri zaredom u 19.30 časova glavnom ulogom u baletu „Posvećenje“, u koreografiji Juke Oiši.

Predstava je inspirisana koreografijom i izvođenjem Vaclava Nižinskog na čuvenu kompoziciju Igora Stravinskog „Posvećenje proleća“.

Cene karata, u zavisnosti od kategorije mesta, iznose 4000, 3200, 2200, 1200, 1000 i 300 dinara.

Sergej Polunjin

Polunjin, rođen 20. novembra 1989. godine u ukrajinskom gradu Hersonu, osvojio je planetu svojim nastupima sa gotovo svim najvećim svetskim baletskim ansamblima. Karijeru je započeo 2006, a sa 19 godina postao je najmlađi prvak londonskog Kraljevskog baleta u istoriji ove umetničke kuće.Polunjin je nastupao i u milanskoj Skali, Boljšoj teatru, Pozorištu Stanislavski u Moskvi, londonskom Rojal Albert Holu, i brojnim drugim scenama širom planete. Poznat je i po svom buntovništvu protiv establišmenta i pozivima da se klasičan balet izvuče iz elitističkih krugova. Interesantno je da je ovaj Ukrajinac, vanserijski talenat u svojoj umetnosti, od 2016. godine, i državljanin Republike Srbije u kojoj je osnovao i Fondaciju „Sergej Polunjin“ sa ciljem da promoviše balet i igru najširoj publici, odajući počast klasičnom baletu, a uvodeći savremeni plesni izraz u interpretaciju.