U susret 8. Beogradskom Šopen Festu: Koncert “Šopen kao inspiracija”

Šopen kao inspiracija je tradicionalni koncert, koji će se održati u Velikoj sali Kolarca, u nedelju, 10. marta od 11 časova, u okviru ciklusa Promenada, kao uvod u 8. Beogradski Šopen Fest.

Foto: Promo

Festival slavi ime i delo poljskog kompozitora Frederika Šopena,  koga istorija pamti  kao jedog od najvećih i najoriginalnijih stvaralaca klasične muzike pisane za klavir. Frederik Šopen, romantičar i poeta klavira, inspiracija je mnogobrojnim muzičkim stvaraocima počev od savremenika sa početka 19. veka, pa do danas.

Na koncertnom podijumu će nastupiti preko 20 izvođača, među kojima su ugledni instrumentalisti, vokalni solisti, kao i mladi talenti, i dečiji horovi. Publika će biti u prilici da čuje Šopenove melodije u zanimljivim i neobičnim aranžmanima, pisanim za različite instrumentalne sastave – duete, trija, kvartete,  zatim vokalize sa originalnim tekstovima  na Šopenove romantične teme.

Ulaz na koncert je besplatan.

Beogradski Šopen Fest se održava od 2012. godine, i predstavlja beogradskoj publici u elitnim beogradskim salama vrhunski pijanizam, značajne pijaniste domaće i inostrane scene,  kao i mlade pijanističke talente u okviru ciklusa Odjeci.

Organizator Festivala je udruženje Kreativa iz Beograda, a generalni pokrovitelj Ambasada Republike Poljske u Beogradu uz  podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda.